Ești Mărțișorul sufletului meu…

(pentru toate doamnele/domnișoarele)

Se spune că bărbatul este ‘sexul puternic’ sau cel mare și tare dar, adeseori viața ne arată contrariul. Cu prima ocazie puerilă în care un “fortos” este <obosit, extenuat, îndurerat> se vaită și plânge mai rău ca un copil.

Bărbații aceștia “puternici” înlocuiesc mușchii cu lacrimile, cât ai bate din palme.

Cu toate astea, pentru mine unul… Femeia a fost și a rămas o Enigmă! De ce? Păi nu înțeleg cum o femeie după 8,10,12h de muncă, ajunge acasă, are grijă de copil/ii, îi hrănește îi plimbă, îi spală și îi pregătește și pentru școală/grădiniță, apoi face curat în casă, spală, calcă, are grijă de bărbatul ei, și într-un final ajunge și ea în pat parcă, un pic mai puțin obosită decât bărbatul care se vaită de …nimic. Iar a doua zi, de dimineață, înainte de a pleca la serviciu, își mai găsește forța dar mai ales plăcerea de a pierde un alt timp pentru a se face “frumosă”, ca noi bărbații să le admirăm, să le mâncăm din priviri și să ne curgă bale din gură după ele pe stradă…

Cum? De unde? Prin ce minune poate Femeia face atât de multe lucruri fără să se plângă?! Eu chiar nu pot înțelege. Și cum draq tot noi ăștia “fortosi” ne plângem, suntem rupți de oboseală…(?)
Nu sunt de acord ca noi “muschiulosii” lu` peste să le dăruim un rahat de mărțișor de 1…2….3…lei, femeilor din viețile noastre! De ce nu sunt de acord? Păi simplu… Pentru că este prea ieftin, este prea puțin… este nesemnificativ.

Dacă ești prost și crezi că mărțișorul tău de 2 bani aduce primăvară în sufletul unei femei, atunci faci umbră degeaba. Ar trebuii să le mulțumim pentru că există în viețile noastre, că ne suportă, că nu se vaită ca noi din orice, că sunt neobosite, să le prețuim și să le iubim divin în fiecare zi, nu doar de 1 martie… de aceea nu sunt de acord. Pentru că suntem falși! Pentru că Femeia MERITĂ MULT MAI MULT. Merită să recunoaștem că este mult mai puternică decât noi bărbații.

Ești bărbat pentru că ai forță și abuzezi o femeie? Prostule! Dacă ai fi forțat să faci 1 zi din ce face o femeie….ai murii la scurt timp. Atât de bărbat ești.

În concluzie, hai să nu ne mai dăm “cocoșei”, să pozăm în “beton” că suntem mai blajini decât un ciulin, iar Puterea adevărată stă în această ființă mult mai rezistentă, mult mai îngăduitoare, mult mai înțeleaptă și puternică decât noi bărbații.

Pentru una din multele enigme ale universului jos pălăria.

* Iartă-ne Femeie că suntem atât de proști pentru că ori nu vedem ori din orgoliu nu recunoaștem că suntem mai slabi decât voi.

* Iartă-ne Femeie că te mințim, te prostim, și încercăm să îți “cumpărăm” inima cu o tentativă de gest.

* Iartă-ne Femeie pentru că ne prefacem la ‘ocazie’ că te prețuim.

Femeie, știu că ai puterea de a ierta, de a înțelege pentru că sunt calități care te definesc, și asta nu înseamnă că ești slabă, ci, exact opusul. Pentru cele mai frumoase și puternice enigme divine o umilă urare:

SĂ NE TRĂIEȘTI FEMEIE 1000 DE ANI, SĂ NE RĂMÂI ACEEAȘI PRIMĂVARĂ SUBLIMĂ, și nu doar de 1 Martie… semnat un bărbat mult mai slab decât tine!

@Leo 1 martie 2021

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
error: Continut protejat
Trimite mesajul
Trimite un mesaj frumos!